top of page

VÝROBA CHLEBA

  • Obrázek autora: Antonín Mareš
    Antonín Mareš
  • 2. 11. 2020
  • Minut čtení: 1

Aktualizováno: 19. 11. 2020

Hned v prvním díle našeho pekařského blogu vás vezmeme „až k peci“ a představíme vám naši osvědčenou výrobu tradičního pečiva - chleba. Naše rodinné pekařství každodenně produkuje více jak 10 druhů tohoto oblíbeného produktu. Od pšeničnožitného Mařešova pecena, až po originální Ořechový chléb kombinovaný se směsí Vlašských ořechů.


ree

Při výrobě chleba je možné měnit poměry mouk a tak nám vzniká široká škála variant.

Například chléb pšeničnožitný, který je v našem pražském regionu nejpopulárnější. Dále žitnopšeničný, žitný nebo pšeničný.


ree

Na kvalitu chleba mají vliv různé faktory, jako například teplota mouky, vody a následně vymíchaného těsta. Další důležitá věc je zrání - jednak v díži a potom po zpracování jednotlivých pecnů nebo šišek, v ošatkách. Po dostatečném nakynutí a nazdobení se chléb sází do natopené pece. Způsob pečení je stejný jako za časů mého dědečka.

Sází se do pece s vysokou vnitřní teplotu, která se po nasazení hned sníží. Následně už jenom čekáte požadovaný čas a z pece vytahujete zlatavé pecny, které krásně zvoní když na ně zespodu zaťukáte.


Vše doprovází vůně pečeného chleba, které můžete ucítit i vy při návštěvě jednoho z našich pekařství!

ree

Neváhejte a přijďte ochutnat jeden z naších chlebů! 👨🏼‍🍳

 
 
 

1 komentář


Antonín
Antonín
11. 2. 2023

Dobrý den, pracujete s živým, nebo se "stabilizovaným" kvasem?

To se mi líbí

©2020 by Social production CZ. Proudly created with Wix.com

bottom of page