V druhém díle našeho pekařského blogu vám popíšeme jak pro vás připravujeme jedno ze sladkých pečiv - KYNUTÉ KOLÁČE!
Naše koláče vyrábíme především z pšeničné mouky a takzvaného omládku. To je postup, pří kterém droždí smícháme s trochou mouky, špetkou cukru a vlažné vody.
Aby byly koláče ještě lepší a chutnější, používáme místo vody vlažné mléko. Po vyběhnutí omládku vymísíme volné těsto, které necháme v díži vyzrát. Následně se těsto dělí na řezy, které necháme odpočinout. Ty se následně rozdělí na požadovanou velikost a vykulené se odsadí na plechy. Po vykynutí se kusy těsta narazí, natřou se rozmíchaným vejcem a naplní se. Používáme různé druhy náplní. U našich zákazníků však boduje nejvíce náplň tvarohová a maková.
Koláče nazávěr posypeme drobenkou. Takto nazdobené koláče necháme odpočinout a pak sázíme do rozehřáté pece.
Jako výsledek vyndaváme z pece krásně vonící, zlatavé a vláčné koláče, které jsou k dostání každý den v naších pekařstvích v Komořanech, Radotíně a Nových Butovících.
Přijďte ochutnat! 😍
Comments